Ser estudiant no és fàcil, tots hem passat per aquesta etapa. Ara bé, avui en dia hi ha moltes eines que ens poden treure els mals de cap a l’hora de fer un treball. Que si estar al cas de buscar informació, validar que sigui veraç, comparar-la amb d’altres, i després tot el procés de redactat, correcció i presentació… En fi, mil coses a tenir en compte.

Ara bé, per fer més fàcil i ràpida la feina, existeixen eines que hauries de conèixer i si no, te les comentem en aquest post perquè comencis a utilitzar-les i alleugerar la feina.

Bancs d’imatges gratuïts

Hem de tenir cura de quines imatges utilitzem. Per un treball escrit sempre les podem referenciar, però… que passa per una exposició o altres de treballs com, per exemple, vídeos? Doncs que és millor estalviar-se problemes i fer servir sempre imatges lliures de drets. Per això tenim diversos bancs gratuïts com, per exemple, Freepik, Pixabay o Unsplash.

Freepik

www.freepik.es/

Tens des d’imatges individuals fins a col·leccions completes, així com vectors, PSD i icones. Pots escollir la cerca amb recursos gratuïts o, ara bé, amb l’opció premium. Sempre optem per la versió free, però si la necessiteu per altres projectes, teniu dues opcions de pagament que et permeten descàrregues il·limitades, sense necessitat d’atribució, suport i sense anuncis.

Freepick. Vectors, Fotos de Stock i PSD Gratuïts

Pixabay

www.pixabay.com/es/

Pixabay es tracta d’una comunitat dinàmica on es comparteixen imatges, il·lustracions, vectors, vídeos i música sense drets d’autor. I et preguntaràs, sense pagar? Doncs si, així de fàcil…

Pixabay. Més de 2.2 milions d’imatges i vídeos compartits.


Plantilles i dissenys

Canva

www.canva.com/

No saps com maquetar un document o simplement no estàs inspirat? A Canva tindràs milers d’idees. Plantilles a mida i imatges d’arxiu amb diverses funcionalitats. Sigui per documents de treball, presentacions, currículums i molt més. Es tracta d’una pàgina molt fàcil d’utilitzar i amb moltes possibilitats.

Ara bé, no tots els recursos són gratuïts, en tenen alguns de premium, però per inspirar-te tot és free, i per ús personal en tens suficient i de sobres.

Canva. Plantilles personalitzables.


Presentacions de vídeo

PowToon

www.powtoon.com

PowToon és una eina en línia per crear vídeos i presentacions animades. Com tot, tenim la versió gratuïta amb marca d’aigua de l’empresa en descarregar, fins a 3 minuts en alta definició, permet fins a 100 enregistraments de captura de pantalla i emmagatzematge fins a 100 MB; la millor opció per a ús personal. Però, ens ofereixen tres plans més de pagament, sigui per un ús més ocasional, per emprenedors o per professionals.

PowToon. L’eina per crear vídeos amb total llibertat.


Mapes mentals i esquemes

Draw.io

www.app.diagrams.net/

És un programari gratuït que et permetrà crear diagrames de tota mena:

  • Diagrama de flux
  • Diagrama de xarxes
  • Diagrames d’UML
  • Diagrama d’Entitat-Relació
  • Dissenyar esquemes de bases de dades
  • Construir BPMN en línia (Business Process Model and Notation)
  • Crear diagrames de circuits

I molts més! També et permet importar arxius amb l’extensió .vsdx, Gliffy ™ i Lucidchart ™.

Draw.io. Tots els diagrames al teu abast.Recorda que tens la nostra copisteria online disponible per imprimir els teus treballs i reduir temps d’espera!

0
Cistella